Comodo Nederland Logo Nederland

Meerdere domeinen

Met een multidomein certificaat (MDC) kun je meerdere domeinnamen beveiligen in één certificaat. Multidomein certificaten van Comodo zijn ook verkrijgbaar met wildcard domeinen.

Waarom een Multidomein certificaat?

 • Ideaal voor het beveiligen van meerdere domeinnamen op 1 IP-adres.
 • Uit te breiden met extra domeinen.
 • Verkrijgbaar met uitgebreide validatie en groene adresbalk.
 • Ook verkrijgbaar met 1 of meerdere wildcarddomeinen.
 • Als 'UCC' certificaat geschikt voor het beveiligen van een Exchange server.

PositiveSSLUnified CommunicationsEV
Bedrijfsgegevens noyesyes
Groene Adresbalk nonoyes
Aantal domeinen MultiDomeinMultiDomeinMultiDomein
Rootcertificaat UTN/AddTrustUTN/AddTrustUTN/AddTrust
Verzekerde waarde $10 000 $250 000 $1 750 000
Levertijd 15 minuten15 minuten1-5 dagen
1 jaar
€16incl. 2 domeinen€ 8 per extra domein € 70 per extra wildcard domeinAanvragen€70incl. 2 domeinen€ 25 per extra domein € 150 per extra wildcard domeinAanvragen€165incl. 2 domeinen€ 50 per extra domein  Aanvragen
2 jaar
€28incl. 2 domeinen€ 14 per extra domein € 122 per extra wildcard domeinAanvragen€120incl. 2 domeinen€ 43 per extra domein € 260 per extra wildcard domeinAanvragen€290incl. 2 domeinen€ 85 per extra domein  Aanvragen

Prijzen exclusief BTW.

 • MDC en Exchange

  Vanaf Exchange versie 2007 is het nodig om ook het autodiscover en webmail (sub)domein te beveiligen. Hiervoor heb je een Multidomein certificaat nodig. Let op: Dit is mogelijk tot 1 november 2015.

 • MDC met Wildcard

  Sinds kort is het mogelijk om in de Comodo Unified Communications en de Comodo PostiveSSL MDC ook wildcard domeinen op te nemen. Dit is een uitkomst wanneer je voor meerdere domeinnamen tevens een aantal subdomeinen wilt opnemen in hetzelfde certificaat (bijvoorbeeld omdat ze allemaal op dezelfde server draaien).
 • Uitbreiding certificaat

  In dit certificaat kun je tot 50 domeinnamen op 1 IP-adres beveiligen. Met een heruitgifte kun je extra domeinnamen toe te voegen aan een multidomein certificaat.

 • MDC en SNI
  Omdat elk SSL certificaat aan een specifiek IP-adres toegewezen moet worden, is het in principe niet mogelijk om meerdere certificaten voor één IP-adres te gebruiken. IPv4 adressen zijn echter schaars waardoor dit niet ideaal is. Inzet van een multidomein certificaat is mogelijk, maar geeft met name bij gebruik op publieke websites en meerdere domeinnaameigenaren, beperkingen. Een oplossing hiervoor is de combinatie van de techniek Server Name Indication met het gebruik van een multidomein certificaat.

 • Alle domeinnamen waarvoor het certificaat geldt, worden in het certificaat opgenomen. Bezoekers kunnen dus, wanneer zij het certificaat bekijken, ook zien voor welke andere websites deze gebruikt wordt.
 • Alle domeinnamen in het certificaat moeten dezelfde houder hebben; er kan maar een organisatienaam in het certificaat opgenomen worden. Een uitzondering hierop is de Comodo PositiveSSL MDC waarin het wel mogelijk is om domeinen van meerdere houders op te nemen.
 • Opgenomen domeinen gelden niet automatisch voor het domein zonder en met www ervoor, zoals bij de enkel domein certificaten wel het geval is. Als je dus domeinnaam.nl én www.domeinnaam.nl met het certificaat wilt beveiligen, moeten deze als twee aparte domeinen in het certificaat opgenomen worden.