Comodo Nederland Logo Nederland

Comodo IceDragon

Comodo IceDragon is een snelle, veilige en veelzijdige internetbrowser gebaseerd op Firefox. IceDragon combineert de functionaliteit van FireFox met de privacy en beveiliging van Comodo.

Waarom Comodo IceDragon?

IceDragon

 • Snel en zorgeloos surfen.
 • Direct vanuit de browser scannen op malware.
 • Op Firefox gebaseerd, maar met betere prestaties en meer privacy.
 • Werkt met alle Firefox plug-ins.
Download gratis
Comodo IceDragon is een snelle en veelzijdige browser die gebaseerd is op Mozilla Firefox. Comodo IceDragon sluit volledig aan op de plug-ins en add-ons van Firefox en combineert de vrijheid en functionaliteit van Firefox met extra veiligheid en privacy.
 • SiteInspector malware scanning

  Met Comodo SiteInspector kun je voordat je een website bezoekt checken of de site schadelijk is. Om een verdachte webpagina te controleren is alleen een rechtermuisklik op 'Scan Link' nodig. Via de SiteInspector knop in de browser kun je alle pagina's die je wilt bezoeken eerst scannen. Na een voltooide scan krijg je een gedetailleerd overzicht van de veiligheid van een website te zien, met domeinregistratie details, administratieve contacten en gegevens over eerder uitgevoerde malware scans.

 • Secure DNS

  Comodo Secure DNS maakt browsen sneller en veiliger. De service verstuurt je DNS verzoeken vanaf de Comodo nameservers. Met SecureDNS wordt een real-time block lijst (RBL) geraadpleegd waarop schadelijke websites (bijvoorbeeld phishing-sites, malware-websites, spyware locaties, sites die teveel reclame tonen, etc.) verzameld zijn. Je wordt gewaarschuwd wanneer je een website wilt bezoeken waarvan de inhoud mogelijk schadelijk kan zijn. Omdat je aanvraag via de zeer veilige servers van Comodo wordt geleid ben je beschermd tegen DNS cache poisoning aanvallen die een bedreiging kunnen zijn voor alle gebruikers van je ISP. In de Secure DNS 2.0 die nu beschikbaar is als betaversie kun je ook content filtering toepassen waarmee je filters kunt instellen op netwerkniveau, zodat er geen ongewenste content via je netwerk binnenkomt.

  Secure DNS is geïntegreerd in IceDragon. Je kunt ook apart gebruik maken van Secure DNS door je nameserverinstellingen te wijzigen naar die van Comodo, 8.26.56.26 en 8.20.247.20. Voor beta toegang kun je je hier registreren.

 • Social media integratie

  Met de sociale media button deel je direct je bevindingen met Facebook, Twitter of LinkedIn contacten.

 • Meer privacy, betere prestaties

  IceDragon is gebaseerd op Firefox, maar verbeterd op veiligheid en prestaties. Bijvoorbeeld door het verwijderen van crash rapporten en prestatiegegevens en de Firefox snippet service. Andere aanpassingen zoals een nieuwe module update en technische verbeteringen maken van IceDragon de snelste en veiligste versie van Firefox volgens Comodo.

Besturingssysteem
Windows 7 / Vista / XP
Geheugen
128MB RAM
Benodigde harde schijfruimte
40 MB
Online support